Werken met zin

Jezelf ontwikkelen in je werk; jezelf ontwikkelen dankzij je werk. Dat staat voor mij centraal. Kiezen voor die rol en die baan waarin jij tot je recht komt en waarin je ook uitgedaagd wordt om meer van jezelf te laten zien. Vanuit innerlijke kracht. Werk dat je voldoening geeft en waar je trots op bent. Daar is mijn begeleiding op gericht. Bij coaching ben ik erop gericht om je in te laten zien dat je jezelf kunt bevrijden uit de groef waar je in terecht bent gekomen. Kies je voor loopbaancoaching dan werken we toe naar een zoekprofiel waarmee je de arbeidsmarkt kunt benaderen. Je kunt ook kiezen voor Schaduwwerk waarbij we op zoek gaan naar jouw verborgen talenten en jouw unieke gave. Het accent ligt dan op worden-wie-je-in-wezen-bent. Dit doe ik onder meer met behulp van het maken van jouw twee maskers: je uiterlijke masker en je innerlijke masker. Hieronder kan je meer lezen over de vier programma's die ik aanbied:

Programma's 

1. Coaching

Kom  je steeds in dezelfde situaties terecht of heb je het idee dat je vastloopt in jouw manier van doen? Dan is het tijd om eens te kijken wat er aan de hand is. Eerst kijken we wat er precies speelt, wat jouw vraag is en formuleren we het doel. In de coaching nodig ik je uit om te reflecteren op het verleden, om stil te staan bij het heden en om je creërend vermogen te gebruiken om de verandering te realiseren. Ik doe dat door samen met jou:

  • te kijken hoe je functioneert binnen jouw context
  • je bewust te worden van je denken en voelen
  • je overtuigingen te onderzoeken
  • de belemmerende overtuigingen te transformeren
  • te komen tot nieuw handelen in de praktijk.

Een coachingstraject bestaat doorgaans uit 4 gesprekken van 1,5 uur inclusief intakegesprek.

2. Loopbaancoaching

Zinvol werk dat je met hart en ziel doet; als dat is waar je naar op zoek bent - binnen je huidige werk of in ander werk - dan biedt mijn individuele loopbaancoaching jou de gelegenheid om daar naar toe te werken. Je gebruikt je verbeelding, je vermogen om te reflecteren en te creëren. Dat helpt je vragen te beantwoorden zoals:

  • Wat wil ik ècht? 
  • Wat zijn mijn onbenutte talenten?
  • Wat is mijn metier en bestemming?
  • Wat weerhoudt mij nog?
  • Wat kan ik doen om zinvol werk te realiseren?

...lees meer

Met behulp van gesprekken, visualisaties, schaduwwerk en opdrachten spreek ik je aan op andere, diepere lagen in jezelf. Dit maakt het mogelijke contact te maken met dat wat je bewust en onbewust weet, voelt en ziet. De uitkomsten kunnen verrassend zijn.
Een individueel begeleidingstraject bestaat - afhankelijk van de vraag die er ligt - uit circa 5 to 7 bijeenkomsten van circa 1,5 uur. We maken tijdens het traject eens per twee weken een afspraak. Na een sessie geef ik doorgaans een opdracht mee en schrijft de cliënt telkens een proces-verslag waarin hij/zij de belangrijkste inzichten uit de sessie en tussenliggende acties verwerkt. 

Is je interesse gewekt?
Neem voor een oriënterend gesprek contact met me op via 06 - 206 51 721 of info@nicoletteravelli.nl. De prijs is op aanvraag, afhankelijk van de specifieke vraag van de cliënt.

Onbenutte talenten ontdekken met schaduwwerk

Coaching in de vorm van Schaduwwerk biedt een methode om onbenutte talenten en kwaliteiten op te sporen en deze weer te gaan betrekken in je doen en laten. "Het goud in het duister" noemde C.G. Jung dit.

...lees meer

De persoonlijkheid van mensen wordt in grote mate in de eerste jaren van hun leven gevormd. In dit proces verdwijnen er gaandeweg talenten en kwaliteiten naar hun psychologische schaduw. Een crisis of burn-out is het moment waarop die kwaliteiten en talenten schreeuwen om weer aan het licht te mogen komen en dat ze weer worden gewaardeerd. Met dit proces van heelwording krijgt iemand stap voor stap weer de beschikking over het hele gedragsrepertoire en kan iemand weer volledig tot zijn recht komen. Dan pas kan iemand zicht krijgen op wie hij voor de ander is: het Metier. Waartoe iemand zich geroepen voelt, mede dankzij zijn levenslessen, is richtinggevend voor de Bestemming. Opgebouwde (belemmerende) overtuigingen kunnen getransformeerd worden om in vrijheid te worden wie je in wezen bent.

3. Herken je (onbenutte) talenten: de schaduw als inspiratiebron

Je zou meer voldoening willen halen uit je werk. Nu kost het je vaak energie, terwijl het je zo heerlijk lijkt als je er juist energie van krijgt. Het lukt je niet om de noodzakelijke slag te maken. Er ontbreekt een schakel. Naar die ontbrekende schakel gaan we op zoek in dit individuele begeleidingstraject. De schakel die je nodig hebt om werkelijk die dingen te gaan doen die jou voldoening geven. Die schakel noemen we je verborgen kwaliteiten.

...lees meer

Onbenutte talenten en kwaliteiten komen niet zo maar aan het licht. Daar is interesse, inzet, moed en aanmoediging voor nodig. Dit programma geeft je daartoe de gelegenheid. Je kiest hiermee voor een afwisselend programma, waarin je aan de hand van jouw biografie, je intuïtie en creativiteit vorm gaat geven aan de "maskers" die je in het dagelijks leven gebruikt. De creativiteit is er om het nieuwe, nu nog onbewuste en onbenutte, te ontdekken.
Een individueel begeleidingstraject bestaat uit 4 bijeenkomsten van elk circa 2 uur.

Is je interesse gewekt?
Neem voor een oriënterend gesprek contact met me op via 06 - 206 51 721 of info@nicoletteravelli.nl. De prijs is op aanvraag, afhankelijk van de specifieke vraag van de cliënt.

4. Schaduwwerk voor coaches: in de schaduw tot essentie komen

Als je als coach cliënten wil begeleiden bij zingevingsvraagstukken en bij het voorkomen van burn-out, is het belangrijk dat je voor een aanpak kiest die de essentie van de cliënt raakt. Dat de client niet alleen kijkt naar wat hij kan, maar ook naar wat hij nog meer in huis heeft. Individueel Scaduwwerk voor coaches biedt je de mogelijkheid om dat bij jezelf te ervaren en tegelijkertijd bij een proefcliënt te toe te passen.

...lees meer

We maken de verbinding tussen de biografie, de psychologische schaduw die in de loop der tijd is ontstaan en het kernkwadrant van Daniël Ofman. In het schaduwwerk voor coaches laat ik je op basis van jouw eigen proces ervaren hoe dit werkt, waarna je dit zelf met jouw cliënten kunt gaan doen.
Een individueel begeleidingstraject bestaat uit 5 bijeenkomsten van circa 3 uur. 

Is je interesse gewekt?
Neem voor een oriënterend gesprek contact met me op via 06 - 206 51 721 of info@nicoletteravelli.nl. De prijs is op aanvraag, afhankelijk van de specifieke vraag van de cliënt.

© copyright Nicolette Ravelli 2022

Design & realisatie Vormgvr