Burn-out voorbij

Als je jezelf uitput door langdurige overbelasting en stress, pleeg je roofbouw. Deze situatie ontstaat meestal door een combinatie van factoren, die met je werk en je privé-situatie te maken kunnen hebben. Je lichaam (inclusief je brein) raakt ontregeld doordat de stressrespons in je lichaam niet meer stopt en je met voortduring een hersteltekort opbouwt. Stressklachten zitten dus niet 'tussen je oren' en is dus ook geen psychologisch probleem. Stressklachten ontstaan door een ontregelde fysiologie. Een ontregeling van je lichaam en je brein. Daarom richt ik me in mijn coaching primair op het stoppen van de stressrespons en op het herstel van je lichaam en brein; en daarnaast op gedrag.

Een burn-out kan de beste overkomen. Hoe dat kan, wordt in dit filmpje uitgelegd.

Programma's

Om een gedegen ijkpunt te hebben diagnostiseer ik overspannenheid, burn-out en andere stressgerelateerde klachten met de on-line vragenlijst van het CSR-centrum (Centrum voor Stressmanagement). Mijn begeleiding stem ik af op de cliënt, de klachten, de vraag en de situatie. Ik lever altijd maatwerk waarbij ik mij baseer op drie pijlers: ontspanning, gedrag en beweging. Voor voedingsadviezen en gezondheidsvraagstukken werk ik nauw samen met vakspecialisten op het gebeid van mesologie, shiatsu therapie en acupunctuur. Doel van mijn begeleiding is herstel, opbouw van vitaliteit en verbeterd zelfmanagement zodat je weer beter functioneert, zowel op het werk als privé. Hieronder meer informatie over vijf programma's die ik aanbied:

1. Burn-out Scan

Om een eerste indruk te krijgen van het niveau van jouw stress kun je mijn snelle en anonieme Burn-out Scan doen. 

Kosten: Geen

2. Energie Check-up

Invullen vragenlijst en een gesprek
Heb je mijn gratis Burn-out Scan gedaan en zit je in of voorbij de gevarenzone? Of heb je een andere reden om aan te nemen dat je roofbouw op je lichaam pleegt? Dan is het tijd om een Energie Check-up te doen. Want als je doorwerkt en doorgaat met jezelf uit te putten:

...lees meer

• krijg je last van verminderde meeropbrengst: je moet steeds harder werken voor het zelfde resultaat
• wordt je minder slim; je bent steeds minder goed in staat om helder te denken en je gaat fouten maken
• krijg je te maken van veranderde set-points in je lichaam: belangrijke regelsysstemen in je lichaam ontregelen, je stressrespons gaat niet meer uit en je raakt fysiek en emotioneel uit balans.

Je vult voorafgaand aan het gesprek de officiële on-line vragenlijst van het CSR-Centrum in en daarna hebben we een gesprek van 1,5 uur. Tijdens dat gesprek bespreken we de resultaten, krijg je een persoonlijk advies over hoe om te gaan met ontspanning, energie en balans. Tot slot kijken we of vervolgcoaching nodig is.
Prijs: € 190 (exclusief BTW)

3. Balans-herstel

Dit programma is bedoeld voor mensen die sinds een paar maanden last hebben van stress en overbelast of overspannen zijn geraakt. 

Heb je te maken met een korte tijd waarin er heel veel gebeurd is? Een samenloop van omstandigheden en wellicht een of meer life-events zoals een geboorte, verhuizing of overlijden? Voel je je hyper-actief, druk in je hoofd en ben je tegelijkertijd heel moe? Dreigt het je allemaal te veel te worden en heb je eigenlijk behoefte aan maar één ding en dat is rust, maar krijg je dat niet voor elkaar? Dan is stresscoaching in de vorm van Balans-herstel iets voor jou. 

De stresscoaching is afgestemd op jouw specifieke vraag en jouw situatie: maatwerk dus. Ik hou rekening met je persoonlijke achtergronden, privé- en werkomstandigheden en voorkeuren. Doorgaans is er binnen een à twee maanden duidelijke verbetering van je functioneren merkbaar en kan je er binnen 3 maanden weer bovenop zijn.

Wat je krijgt

Dit programma heeft een doorlooptijd van 3 maanden en bestaat uit:

 • gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek
 • Drie on-line metingen via een test van het CSR-centrum voor stressmanagement om je stressklachten en herstelvermogen in kaart te brengen, om gericht aan je herstel te werken en om de voortgang te monitoren.
 • een intake / bespreking van de uitkomst van de CSR-stressmeting 
 • 9 individuele sessies (inclusief een drie-gesprek of rapportage met leidinggevende)
 • tussentijdse voorbereidingsopdrachten.

...lees meer

De coaching begint met een inventarisatie van je klachten. Je vult thuis op de computer een on-line stress-test van het CSR-centrum in ter voorbereiding van ons eerste gesprek. Die inventarisatie biedt inzicht in het ontstaan van je klachten. Vervolgens werken we samen aan je herstel. 
De sessies vinden in het begin 1 keer per week of per twee weken plaats. Later 1 keer per twee weken. Een sessie duurt 1 à 1,5 uur. Na een sessie geef ik je een opdracht mee en schrijf je telkens een verslag waarin je de belangrijkste inzichten uit de sessie en tussenliggende acties verwerkt. Werkwijzen die ik hanteer zijn psycho-educatie, hartcoherentie ademhaling, ontspanningstechnieken en ik leer je om je zelfsturend vermogen te vergroten.

We gaan samen op pad en volgen een route die jou in 5 stappen op een structurele en lichte manier biedt wat je nodig hebt, namelijk:

 1. Stoppen van de stressrespons; het zelfhelend vermogen van je lichaam gaat na een paar seconden al werken.
 2. Leren ontspanning, ook in het dagelijks leven.
 3. Energie-opbouw: je werkt aan de opbouw van je energie: ook je dagindeling, beweging en sport, slaap- en eetgewoonten worden onder de loep genomen.
 4. Betere zelfsturing: je leert op baisis van jouw gedragspatronen welke alternatieven er voor jou zijn, zodat je niet weer in dezelfde valkuilen stapt. Ook komt de werk-privé balans aan de orde: je leert te focussen op de waarden die er voor jou toedoen.
 5. Reintegratie naar werk. 

Het resultaat van de coaching is dat je je weer lekker in je vel zit en je blij voelt en weet hoe je stressvolle situaties voortaan het hoofd kan bieden.  

Prijs

Dit vraagt een investering van € 2750,00 exclusief 21% btw. Vrijwel al mijn coachingsprogramma's worden door de werkgever vergoed. Burn-out wordt als een beroepsziekte gezien en werkgevers zijn  vanuit de Wet Verbetering Poortwachter wettelijk aansprakelijk.  

Is je interesse gewekt?

Neem voor een oriënterend gesprek contact met me op via 06 - 206 51 721 of info@nicoletteravelli.nl

4. Burn-out ontmaskerd

Dit programma is bedoeld voor mensen die meer nodig hebben dan het hierboven beschreven programma Balans-herstel en heeft een doorlooptijd van 6 maanden.

Voel je je uitgeput en heb je eigenlijk al veel langere tijd last hebt van stressgerelateerde klachten. Missschien al wel jaren en jaren?

En wil je definitief afrekenen met het risico dat je weer burn-out raakt? En verlang je naar een leven waarin je weer straalt en energie hebt? Dat je zelf weer aan het roer van je leven staat en dat je ook in je werk weer helemaal tot je recht komt? Dan is het het belangrijk dat je met wijsheid een essentiële wending in je leven maakt.

Met het programma Burn-out ontmaskerd kies je voor een aanpak die gericht is op duurzame persoonlijke transformatie. 

De oplossing

In de maalstroom van het leven, roeien we met de riemen die we hebben en ontwikkelen we voorkeurs- en gewoontegedrag.  Hiermee meten we onszelf als het ware een masker aan. Een masker van onszelf dat we aan de buitenwereld laten zien. Als je daarin vastloopt is het moment aangebroken om op zoek te gaan naar dat deel van jezelf - het andere masker van jezelf - dat je op ijs hebt gezet. Dit noem ik het innerlijke masker dat je tot nu toe niet liet zien en waarmee je kostbare kwaliteiten hebt weggestopt. Verborgen talenten.

Het integreren van jouw twee maskers is het proces van persoonlijke ontwikkeling en heelwording. Met het unieke programma Burn-out ontmaskerd, dat ik speciaal heb ontwikkeld en dat zich al bij meer dan honderd mensen bewezen heeft, bied ik jou de oplossing voor jouw chronische stress, vermoeidheid en onrust. In dit programma ga jij op zoek naar jouw sleutel voor verandering en daarmee krijg je een zelf-reflectie-tool in handen waarmee jij jezelf blijvend kan (bij-)sturen. Op die manier ga je  van overleven naar voluit leven en zinvol werken.

Wat je krijgt

 • Intake-gesprek van een uur met daarbij meteen de eerste persoonlijke adviezen.
 • Drie on-line metingen via een test van het CSR-centrum voor stressmanagement om je stressklachten en herstelvermogen in kaart te brengen, om gericht aan je herstel te werken en om de voortgang te monitoren.
 • Drie voorbereidingsopdrachten die jouw zelfinzicht enorm vergroten
 • 9 individuele sessies van 1,5 uur
 • Mijn analyse van de voorbereidingsopdrachten
 • Een door mij persoonlijk geschreven verslag
 • Huiswerkopdrachten ter verdieping van jouw proces. De uitwerking daarvan gebruik ik voor mijn voorbereiding van de volgende sessie.

Waar werken we aan?

We gaan samen op pad en volgen een route die jou op een heldere en structurele manier in een aantal stappen:

 • op weg helpt naar de beste versie van jezelf
 • inzicht geeft in verborgen, onbenutte kwaliteiten en talenten
 • de transformatie ondersteunt van overleven naar voluit leven
 • een zelf-reflectie-tool in handen geeft waarmee jij jezelf blijvend kan bijsturen
 • leert wat je te bieden hebt en wat jou plezier en zin geeft in leven en werk.

Wat het je oplevert

 • je voelt je weer ontspannen
 • je ervaart innerlijke rust
 • je hebt meer zelfvertrouwen,
 • je weet wie je bent en wat jou zin en voldoening geeft
 • je voelt je weer energiek en vitaal
 • je kan weer genieten
 • je focust op wat voor jou belangrijk is 
 • je staat weer aan het roer van je leven
 • je hebt weer een openhartig contact met je dierbaren
 • zonder jezelf weg te cijferen.

Prijs

Dit vraagt een investering van € 3450,00 exclusief 21% btw. Vrijwel al mijn coachingsprogramma's worden door de werkgever vergoed. Burn-out wordt als een beroepsziekte gezien en werkgevers zijn  vanuit de Wet Verbetering Poortwachter wettelijk aansprakelijk

Is je interesse gewekt?

Neem voor een oriënterend gesprek contact met me op via 06 - 206 51 721 of info@nicoletteravelli.nl.

N.b. Dit programma is uit te breiden met begeleiding van de reïntegratie naar eigen werk of ander werk.

© copyright Nicolette Ravelli 2021

Design & realisatie Vormgvr