Werkwijze

Delf mijn gezicht op

Delf mijn gezicht op maak mij mooi. 
Wie mij ontmaskert zal mij vinden. 
ik heb gezichten, meer dan twee, 
ogen die tasten in den blinde, 
harten aan angst voor angst ten prooi. 
Delf mijn gezicht op, maak mij mooi.


Delf mijn gezicht op, maak mij mooi. 
Wie wordt ontmaskerd wordt gevonden 
en zal zichzelf opnieuw verstaan 
en leven bloot en onomwonden, 
aan niets en niemand meer ten prooi. 
Delf mijn gezicht op, maak mij mooi.

Uit: H. Oosterhuis. Hoe ver is de nacht, Ambo, 1974.

Ik werk vanuit de gedachte dat mensen zich pas ontwikkelen als ze zich geborgen voelen. Ik werk dan ook graag en vaak vanuit huis. De manier waarop ik dat doe is vriendelijk en uitdagend. Je krijgt vaak huiswerk mee om te beschrijven wat je al weet over jezelf. En ik stimuleer je ook te onderzoeken wat er nog meer is. Dat doe ik op een respectvolle manier. Naast praten kenmerkt mijn werkwijze zich doordat ik je stimuleer om naar boven te laten komen wat nog onbewust is en te verkennen waar je naar verlangt. Daarvoor gebruik ik verschillende technieken die je helpen om verder te kijken dan dat je tot nu toe deed. Ik stimuleer je serieus te nemen wat je voelt, beleeft en wat je intuïtie te zeggen heeft. Daardoor ontstaat er een compleet beeld van wie je bent. Je ontdekt talenten bij jezelf die op de achtergrond geraakt zijn. Omdat ik het belangrijk vind om je buiten de werklokatie te begeleiden - en wel in een prettige omgeving, werk ik graag vanuit mijn praktijk-aan-huis in Voorburg.

Ik help je niet alleen een goed beeld te krijgen van jezelf, maar ook een goed beeld te krijgen van de omgeving waarin je leeft. Daardoor kun je beoordelen of je vanuit je eigen kracht werkt en leeft. Moeten daar keuzes in gemaakt worden dan heb ik allerlei methoden ter beschikking om je te helpen die wending te maken en te borgen. 
Ik baseer me daarbij onder meer op het gedachtegoed van van Neuro Linguistich Programmeren (NLP); The Jouney van Brandon Bays; de Systemisch-fenomenologische benadering (Familie-opstellingen) van Bert Hellinger; het Schaduwwerk van C.G. Jung; en Transactionele Analyse.

© copyright Nicolette Ravelli 2021

Design & realisatie Vormgvr